Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Τι θα μου μείνει(αν μου μείνει) από το Μουντιάλ

Τελείωσε και αυτό το μουντιάλ και πλέον μετράμε αντίστροφα για αυτό της Ρωσίας σε 4 χρόνια. Στη χώρα του Πελέ έγινε ένα Μουντιάλ με πολλά γκολ αλλά κάπως ... "άχρωμο και άγευστο".
Τι μένει τελικά μετά το τέλος του Μουντιάλ;


  1. Η Ελλάδα έκανε δεύτερη νίκη και πέρασε στην επόμενη φάση. Από την επόμενη φάση αποκλείστηκε από την Κόστα Ρίκα αλλά είχε παίξει καλύτερη μπάλα και έφτασε στο πέναλτυ του Γκέκα για να μην πανηγυρίσει την πρώτη πρόκριση στους 8 του θεσμού.
  2. Από την Εθνική μας πολλοί παίκτες "ανέβασαν" τις μετοχές τους και κάποιοι τις "έριξαν". Καρνέζης-Κατσουράνης αυτοί που έχασαν. Ο πρώτος γιατί ενώ ήταν τραυματίας δέχτηκε(ή πίεσε) να παίξει στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα αλλά και για τα γκολ στο πρώτο παιχνίδι με την Κολομβία. Ο δεύτερος απλά ήταν ο εαυτός του... Ανέβηκαν πολύ οι Κονέ, Σάμαρης, Χολέμπας, Γλύκος(όσο έπαιξε δεν κώλωσε) και φυσικά ο ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ.
  3. Ήταν το Μουντιάλ των ομάδων και όχι των αστέρων. Το πήρε η Γερμανική ΟΜΑΔΑ, χωρίς τον τεράστιο σταρ. Οι σταρ Ισπανοί, Ρονάλντο, Μέσι, Βραζιλιάνοι δεν απέδωσαν ΤΙΠΟΤΑ και δίκαια θα τους θυμόμαστε αρνητικά.
  4. Πολλές "αδικημένες" εθνικές. Χιλή, Κολομβία, Γαλλία, Ουρουγουάη, Ολλανδία. Η Χιλή αποκλείστηκε στα πέναλτυ από τ η Βραζιλία και η Κολομβία έχασε 2-1 από τους διοργανωτές. Η Ουρουγουάη χωρίς τον Σουάρες(άδικη και πολύ βαριά η τιμωρία) έχασε από την Κολομβία. Η Γαλλία έχασε από την Γερμανία με 1-0 ενώ η Γερμανία έκανε μισή φάση και η Ολλανδία έχασε την πρόκριση στον τελικό από την άμυνα και την τακτική της Αργεντινής.
  5. Οι ομάδες που έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο δεν πήγαν "μακριά" στη διοργάνωση. Χιλή, Κολομβία, Γαλλία, Ουρουγουάη, Μεξικό έμειναν εκτός νωρίς.
  6. Οι Γερμανοί έριξαν 11 γκολ σε αυτούς που μιλάνε Πορτογαλικά(4 Πορτογαλία και 7 Βραζιλία).
  7. Ήταν το Μουντιάλ που ανέδειξε τους Οτσόα, Νάβας(τερματοφύλακες), Φλαρ(μπακ) και Χαμές Ροντρίγκες(επιθετικός). Επιπλέον κρατήστε την ομάδα της Νιγηρίας, γιατί αν όλα κυλήσουν ομαλά στη Ρωσία θα πάει πολύ καλά.
  8. Τέλος, ήταν το Μουντιάλ που το πήρε η καλύτερη ομάδα και αυτή με την καλύτερη τακτική. Συμφωνώ πως δεν γουστάρουμε την Μέρκελ και τους λοιπούς Γερμανούς πολιτικούς. Εγώ δεν μπορώ να βλέπω ούτε τον ΟΗΕ στην ομάδα της Γερμανίας(Κλόζε, Ποντόλσκι, Οζίλ, Μπόατεγκ, Κεντίρα,...). Καλά όλα αυτά αλλά τι έχουμε να πούμε για το σύστημά της; ΤΙΠΟΤΑ. Της έδινες χώρους; Έχανες με πολλά. Δεν της έδινες; Πάλι σου έκλεβε τη νίκη(τελικός, προημιτελικός, φάση των 16). Είχε σύστημα και το εφάρμοζε κατά γράμμα ακόμη και αν δεν αρέσει σε κάποιους. Λες και ήταν ρομποτάκια και ακολουθούσαν τις εντολές του σιχαμένου. Προσωπικά λατρεύω την εφαρμογή των όσων έχουν σχεδιαστεί από πριν και θα ήθελα να το δω αυτό και στην Εθνική αλλά και στον Παναθηναϊκό.

6 σχόλια:

  1. Ωραία ανάρτηση ΒΤΚ.Συμφωνώ σε όλα εκτός αυτού που έγραψες για την τιμωρία του Σουάρες.Του άξιζε γιατί αν και παιχταράς παίζει πάρα πολύ βρώμικα.Μάλιστα γούσταρα και μία δήλωση που έκανε και ένας τύπος της φιφα ότι μάλλον χρειάζεται να ζητήσει και κάποια βοήθεια από ειδικό για τη συμπεριφορά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ αδερφέ.
      Ο Σουάρες παίζει βρώμικα αλλά δεν πήγε να κόψει το ποδόσφαιρο από κανέναν. Σίγουρα θέλει βοήθεια από ειδικό αλλά όχι αυτός τόσες αγωνιστικές και άλλοι τίποτα; Αμαρτία είναι.

      Διαγραφή
  2. Στην μέση του τουρνουά πίστευα ότι έβλεπα κάτι σπέσιαλ, αλλά από κει κ μετά ήταν σούπα. Μεγάλοι παίκτες σαν τους Πίρλο, Μέσι, Ρονάλντο ήταν άφαντοι. Περί Γερμανίας δεν σχολιάζω εκτενέστερα παρά μόνο ότι 2 από τα 4 μουντιάλ που έχει (54, 90) είναι προϊόν (τουλάχιστον) κλοπής. Μου αρέσει που το θαύμα της Βέρνης έγινε κ ταινία, τρομάρα τους.

    Αγάπες μεγάλες Ιταλία (κυρίως) κ Αργεντινή (ενίοτε Ιρλανδοί όποτε πάνε τελική φάση). Συμπάθησα Χιλή, ποτέ δεν πίστεψα στο Μεξικό καθώς κουβαλούν τα κόμπλεξ Ολλανδών κ Πορτογάλων. Οι Γάλλοι χωρίς ηγέτη για τα δύσκολα, αν και με καλό προπονητή. Ουρουγουάη πάντα στις τοπ συμπάθειές μου, αλλά η ποινή στον Σουάρες εξοντωτική. Δηλ ο κάθε Ρόμπεν, που τα φάρμακα στάζουν από αυτιά κ μύτες κ ποτέ δεν πρόκειται να ελεγχθεί, τι έπρεπε να υποστεί;

    Η Ελλάδα σε όμιλο βατό, πέρασε με τα 1000 ζόρια κ απέναντι στην υπερδύναμη Κόστα Ρίκα αποκλείστηκε, παίζοντας 30 λεπτά παράταση με παίκτη παραπάνω. Τρίχες. Απλώς οι δημοσιογράφοι της μπάλας έγιναν όπως οι μπασκετικοί, όταν φτάνει η κουβέντα στην Εθνική μας. Όλα καλά κ όλα ωραία.

    ΥΓ
    Οι σχολιαστές; ΤΡΑΓΙΚΟΙ. Ο Σπυρόπουλος μας σκότισε τον έρωτα με τον "Μιούλερ" και μετά αναφερόταν στον Γκερντ Μίλερ (!!). Ο άλλος ο σαυρομούρης/γαυροΜπακόπουλος έκανε διακοπές στο Ριο ντε Τζανέιρο στην υγεία του υπερήφανου Ελληνικού λαού. Αναπόλησα τις υπερσυγκλονιστικές περιγραφές Θεοφιλό, Μαυρομάτη, Αργυρίου κ.λπ. τιτάνων στην προ γιάπηδων εποχή. Στράτος Σεφτελής: "Και η ομάδα της Ολλανδίας κερδίζει κόρνερ σε πολύ καλή θέση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Ρονάλντο Στέφανε έτσι τον περίμενα, άφαντο. Δεν μπορεί το παλικάρι. Δεν μπορεί να φτάσει ούτε το επίπεδο(όχι σε γνώση ποδοσφαίρου, αλλά σε αξία μέσα στο γήπεδο) του Πάολο Σόουζα. Ο Πίρλο ήταν απελπιστικά μόνος σε αυτή την Ιταλία. Πολύ γέλασα με την Αγγλία, που ήταν και πάλι τραγική.

      Μέγιστος σχολιαστής ο Άρης Γάτας. Τον έβλεπα χωρίς φωνή για να μην αγοράσω ωτοασπίδες.

      Διαγραφή
  3. Έτσι είναι Βασίλη.
    Εγώ θα μείνω στην τελευταία σου πρόταση.
    Αυτό που θέλεις και πιστεύω ότι όλοι μας θέλουμε, δεν πρόκειται να το δούμε ποτέ....
    Ούτε στην Εθνική, ούτε στον Παναθηναικό.
    Και δεν θα γίνει, όχι γιατί δεν μπορούν, αλλά γιατί δεν θέλουν.

    Καλή είναι και η μιζέρια μας, που ν ασχολούμαστε πάλι με επιτυχίες και πορείες.
    Εξ άλλου, πορείες κάνουν μόνο οι ΚΚΕδες, έτσι δεν λένε εκεί κάτω στο λιμάνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι... ακριβώς. Γιατί οι γαύροι θεωρούσαν επιτυχία το να μην φάνε ντόρτια ή να βγούνε τρίτοι στον όμιλο. Πότε πήγαν ημιτελικό, γιατί αν γράψω για τελικό θα αρχίσουν να μιλάνε για κάτι νεότερο.

      Ίσως όμως η Εθνική με τον Ιταλό στρώσει.

      Διαγραφή