Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Δεν υπάρχει συναίσθηση και φιλότιμο

Ήθελα και εγώ να ασχοληθώ αλλά το glory days με κάλυψε και με το παραπάνω. Μοναδική μου διαφωνία στην τρίτη παράγραφο από το τέλος πως εγώ δεν λυπάμαι για τίποτα αλλά χαίρομαι για όσα γράφει.
afilotimoi kai grafikoi

Αποφύγαμε χτες να σχολιάσουμε όσα γράφονται ύστερα από το ματς με τον ΠΑΟΚ για έναν και μοναδικό λόγο. Επειδή θέλαμε να δούμε μέχρι πού θα φτάσει η γραφικότητα και ο υπαλληλισμός των κολαούζων. Ομολογούμε ότι μας εξέπληξαν. Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Με όσα γράφονται και λέγονται από χτες, είναι φανερό ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να γλιτώσει ο Παναθηναϊκός από την ομηρία των μέτριων, των ανίκανων και των επικίνδυνων.
Όποιος ρίξει μια ματιά στον Τύπο και στο διαδίκτυο, καταλαβαίνει για ποιο πράγμα μιλάμε. Μία απίστευτη εκστρατεία αποθέωσης, όχι φυσικά επειδή όλους αυτούς τους έπιασε η "παναθηναϊκοφροσύνη" (άλλωστε τον Παναθηναϊκό στην ουσία του τον μισούσαν και τον μισούν) αλλά επειδή βρήκαν μια ευκαιρία να στηρίξουν το καθεστώς που εξασφαλίζει τη συνέχιση της κονόμας για την παρεούλα.
Διαβάζουμε λοιπόν απίστευτα πράγματα. Πράγματα που δεν είχαν γραφτεί ούτε όταν ο Παναθηναϊκός διεκδικούσε στα ίσια πρωταθλήματα, ούτε όταν έβγαινε στο Τσάμπιονς Λιγκ και έτρεμε η Ευρώπη στο άκουσμα του ονόματός του. Διαβάζουμε γραφικότητες που ξεπερνούν τα πιο γελοία πρότυπα. Αυτά του λιμανιού.
Αφορμή για όλα αυτά, η νίκη επί του ΠΑΟΚ και η καλή εμφάνιση της ομάδας. Μα, σε αυτό δεν υπάρχει αντίρρηση. Το να νικάει όμως ο Παναθηναϊκός 2-1 την ομάδα που έχασε με το ίδιο σκορ από τον Πλατανιά μόλις μια εβδομάδα πριν, την ομάδα που έχασε από τον Πανιώνιο και τον Παναιτωλικό, σε άλλες εποχές δε θα αποτελούσε λόγο για πανηγύρια.
Οι εγκληματίες και η δημοσιογραφική παρέα που στηρίζει το καθεστώς του ξεζουμίσματος και της κονόμας, κανονικά θα έπρεπε να μας εξηγήσουν το εξής αντί να πανηγυρίζουν: πώς δηλαδή γίνεται από αυτό το συνονθύλευμα που λέγεται ΠΑΟΚ να είμαστε 8 βαθμούς πίσω. Είναι ποτέ δυνατόν να διαβάζεις όλες αυτές τις ανοησίες για "καμικάζι", για "σεντόνια", για "επιτυχημένους Νταμπίζες". Διαβάζουμε ότι "ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι πια υπερήφανος". Μία μόλις εβδομάδα αφού η ομάδα έχασε από την Τρίπολη, σε μία σεζόν όπου παλεύουμε για την τέταρτη θέση. Και μιλάμε για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Τον κόσμο που έμαθε να είναι υπερήφανος επειδή νικούσε ευρωπαικά μεγαθήρια. Και όμως, οι υπάλληλοι και οι κολαούζοι γράφουν όλους αυτούς τους ύμνους, την ώρα που ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εκεί όπου βρίσκεται;
Γι' αυτό λέμε ότι δεν υπάρχει συναίσθηση και φιλότιμο.
Την ώρα που το σύμπαν πανηγυρίζει και που έχουν ξαμολυθεί οι κολαούζοι να συναγωνίζονται για το ποιος θα γράψει τη μεγαλύτερη και την πιο εξευτελιστική για την ιστορία μας, υπερβολή, ο Παναθηναϊκός είναι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, 25 βαθμούς πίσω από τον ΟΣΦΠ, 6 βαθμούς πίσω από τον Ατρόμητο και μόλις έναν βαθμό μπροστά από την Τρίπολη.
Και όμως... Οι αδίστακτοι, οι εγκληματίες και οι αμετανόητοι καταστροφείς πανηγυρίζουν. Λες και είμαστε τα Γιάννινα ή η Παναχαϊκή.
Και την ίδια ώρα, ο Αλαφούζος (προφανώς αισθανόμενος "δικαιωμένος") βγαίνει και κάνει πανηγυρικές δηλώσεις σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, μιλώντας ξανά για γραφικότητες όπως "συμμαχίες με τον Σαββίδη". Αυτός είναι ο πήχης που έθεσαν η παρεούλα και οι δημοσιογραφικοί κολαούζοι για τον Παναθηναϊκό. Να πανηγυρίζει σαν τρελός για το "-25", ύστερα από απανωτές αποτυχίες και για μία νίκη επί της ομάδας που έπαιζε με σέντερ μπακ τον Κατσουράνη και τον Τζαβέλλα και έπρεπε να φάει 5 αντί για 2.
Λυπούμαστε που διαφωνούμε, λυπούμαστε που ίσως ενοχλούμε τους αγαπητούς κολαούζους, λυπούμαστε που δεν ακολουθούμε τη γραμμή. Αλλά αυτή η νοοτροπία δεν έχει καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό. Τον κανονικό Παναθηναϊκό και όχι τον μεταλλαγμένο που φτιάχνουν μέρα με τη μέρα η "διοίκηση" και οι κολαούζοι της.
Βέβαια, θα πει κάποιος, οι άνθρωποι πανηγύριζαν σαν τρελοί και έγραφαν παραμύθια της Χαλιμάς, ύστερα από ήττες, τι περιμένατε να κάνουν τώρα που νικήσαμε; Αυτό είναι σωστό. Και αυτή εξάλλου, είναι η δουλειά που τους έχουν αναθέσει το καθεστώς. Να κρατούν κοιμισμένο τον κόσμο του Παναθηναϊκού για να μην υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση όσο διαρκεί η επιχείρηση μετάλλαξης.
Ετοιμαστείτε λοιπόν για στιγμές απείρου κάλλους. Το ψέμα, η γραφικότητα και το γλύψιμο, θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Αυτή είναι η δουλειά τους, άλλωστε. Γι' αυτό πληρώνονται.
Για να δουλεύουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

1 σχόλιο: