Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Σχόλια για τις εκλογές

Ξεκινώ με δεδομένο πως είμαι σε πολύ κακή διάθεση από την Πέμπτη και σε ακόμη χειρότερη από την Παρασκευή το απόγευμα. Τέτοια μέρα θα γινόταν χαμός με καζούρα, αλλά...
Πάμε τώρα σε έναν μίνι σχολιασμό.

Σύριζα
Νίκησε αλλά δεν έπεισε. Νίκησε γιατί η ΝΔ έχασε, αφού δεν άλλαξε την "ομάδα" που έχασε τον Γενάρη. Σωστά είπαν και όλοι πως ψήφισε μνημόνιο αλλά ακόμη δεν το εφάρμοσε και τα capital controls δεν έβλαψαν τόσο το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

ΝΔ
Δεν πας πουθενά με Ντόρα, Κυριάκο, Άδωνι, Κεφαλογιάννη και Κεφαλογιάννη, Βαρβιτσιώτη, Παπαμιμίκο και λοιπούς που μόνο κακό κάνουν. Από την τριπλέτα που "έριξε" τον Κώστα Καραμανλή μόνο ο Σουφλιάς αποσύρθηκε για λόγους ευθιξίας, η κυρία και η "κυρία" συνεχίζουν. Ο Μεϊμαράκης δεν κάνει για αρχηγός αλλά για επαφή με την βάση και μόνο.

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
Μίλησε για νίκη η Φώφη. Ποια νίκη; Αν αθροίσουμε τα ποσοστά ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ-ΔΗΜΑΡ του Γενάρη τότε το αποτέλεσμα είναι 7,39 άρα μεγαλύτερο από το 6,28 που πήρε την Κυριακή. Ακόμη και αν δεν υπολογίσουμε όλο το ποσοστό του ΚΙΔΗΣΟ(ΓΑΠ) αλλά μόνο το 2 τοις 100 πάλι τον Γενάρη το άθροισμα είναι μεγαλύτερο.

Αν.Ελ.
Απορώ πως μπήκαν στη Βουλή. Με επαφές που είχα με στελέχη τους και με βουλευτή τους, ούτε οι ίδιοι το πίστευαν πως θα πιάσουν πάνω από το όριο του 3 τοις 100.

Ποτάμι
Ξεφουσκώνει. Απόλυτα λογικό μιας και ποτέ δεν έχουν θέση για κάτι.

Λεβέντης
Κάποιοι μου κάνουν πλάκα και μάλιστα με πολύ κρύο χιούμορ. Άντε και να μην τον ξαναδώ σε επόμενες εκλογές.

ΚΚΕ
Μόνος εχθρός η Χρυσή Αυγή. Αυτοί δεν φταίνε ποτέ και σε τίποτα και πάντα έχουν το 5 τοις 100 +-1. Οι άνθρωποι είναι απλά τραγικοί. Αυτό που εκφράζει καλύτερα την κατάστασή τους είναι "Το κεντρικό έκλεισε(Ρωσία) και το παράρτημα παραμένει ανοιχτό(Ελλάδα).". Με την Εκαλιώτισα Λιάνα δεν πας πουθενά.

Χρυσή Αυγή
Αύξησε τα ποσοστά της και έχασε ελάχιστες ψήφους λόγω αποχής. Μετά από τόσες εκλογικές διαδικασίες όσοι συνεχίζουν να λένε τους ψηφοφόρους της φασίστες μάλλον είναι οι ίδιοι. 

Γενικό σχόλιο αμέσως μετά τις εκλογές.
Σε όλους έφταιγε η Χ.Α. αλλά κανείς δεν μίλησε για τα αντίστοιχα των υπολοίπων κομμάτων. ΑΡΔ και πολιτικοί κάνουν πως δεν βλέπουν και δεν ακούν. Ο Ν.Μιχαλολιάκος είπε πως ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Π.Φύσσα, αφού ο κωλόγαυρος ο Ρουπακιάς είναι μέλος της Χ.Α.
Δεν απάντησε κανείς όμως ποιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στη Μαρφίν και την κάλυψη του Π.Κ.
Δεν μας είπε κανείς ποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία των δύο Χρυσαυγιτών.
Δεν μας είπε κανείς ποιος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η Κρήτη ψηφίζει παραδοσιακά ΠΑΣΟΚ-Σύριζα και μετά ΝΔ.
Δεν μας είπε κανείς ποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Γιώργου(το καλοκαίρι στην Ποτίδαια) από τον Ελληνοποιημένο βρωμιάρη.
Η ΝΔ ανέλαβε ποτέ την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Τεμπονέρα;
Ανέλαβαν ποτέ τα κόμματα της αριστεράς την ευθύνη για τις δολοφονίες που διαπράτουν οι αγαπημένοι τους λαθρο-Ορκ;
Ας σταματήσει η υποκρισία λοιπόν.

Επιπλέον την φράση "Είμαστε ο σπόρος των ηττημένων του '45" μπορώ να την αποδώσω με πολλούς τρόπους και όχι μονοδιάστατα όπως κάνουν οι ΑΡΔ εννοώντας των ΝΑΖΙ. Το 1945 οι Γερμανοί δεν έχασαν και το έδειξε η ιστορία, απλά μεταλλάχθηκαν και συνέχισαν. Το 1945 ηττήθηκε ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ που στην Ελλάδα ήδη είχε εκφραστή τον Ι.Μεταξά. Στη Γερμανία ο Εθνικοσοσιαλισμός εκφράστηκε από τον Α.Χίτλερ, ο οποίος μετά με τον σωβινισμό που εξέφρασε δημιούργησε τον Ναζισμό.

Από τη Βουλή μου λείπει η παράταξη του Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ήθελα τη Ζωή Κωνσταντοπουλου στη Βουλή. Την ήθελα να κοντράρεται με Άδωνι, Βορίδη, Τζάκρη, Κωνσταντινόπουλο και λοιπούς που οι πλάτες τους μιλάνε καλύτερα από τους ίδιους. Αυτή η γυναίκα δέχτηκε τόσο πόλεμο όσο δεν της άξιζε. Αν όλοι οι ΑΡΔ είχαν ασχοληθεί στο μισό με τα όσα έχει κάνει ο ΓΑΠ, οι βοηθοί του και οι ΣαμαροΜπένυ ίσως οι Έλληνες είχαν ξυπνήσει λίγο. Αλλά δεν το έκαναν.

ΥΓ Δεν κάνω πλάκα. Όντως την ήθελα την Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή.
ΥΓ2 Πόσο 'ζηλεύω" τον φίλο μου τον Γιάννη που τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος της Πατάγια...

4 σχόλια:

  1. Άψογος φίλε.
    101% είναι αυτά που κι εγώ σκεφτόμουν.
    Δεν έχω να σχολιάσω κάτι...... Με κάλυψες.
    Δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση στην Ελλάδα μας, τη δική μας Ελλάδα των πολλών, που ποτέ δεν έγινε δική τους.
    Και δεν βλέπω πως μπορεί ν αλλάξει πλέον αυτή η κατάσταση. Δεν υπάρχει γυρισμός, πιστεύω.
    Οι ελπίδες όλες εναποτίθενται στον Θεό.

    ΥΓ: Επί τέλους σήμερα, πριν λίγη ώρα, ο ΟΤΕ απεκατέστησε την βλάβη που είχα καιρό τώρα στο internet, και την επιδείνωσε η χθεσινή θεομηνία. Περιττό να σου πω ότι διέλυσε τα πάντα ο αέρας και πρέπει μόλις στεγνώσει λίγο ό τόπος ν αρχίσω την ... υλοτομία των σπασμένων δένδρων και τον καθαρισμό σχεδόν όλων των εξωτερικών χώρων του σπιτιού από όσα άφησε ο νοτιάς.
    Καλό απόγευμα Βασίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς είστε όλοι καλά;
      Ο καιρός φέτος στην Κρήτη είναι "ξεχωριστός". Όταν όλοι καιγόμαστασν εκεί είχε κανονικές θερμοκρασίες και τώρα έκανε χαλασμό Κυρίου.
      Θεώρησα την απουσία σου δεδομένη λόγω εκλογών και μετακίνησης.

      Διαγραφή
  2. Καλά είμαστε Βασίλη.
    Η απουσία μου ήταν αφ ενός λόγω του ΟΤΕ (από το Γενάρη είχαν αρχίσει τα προβλήματα στη σύνδεση και δεν υπάρχει άλλος πάροχος εδώ πάνω, έχουν το μονοπώλιο!) , και λόγω του ότι η σχολή του μικρού ξεκίνησε χτες τα μαθήματα, οπότε το προηγούμενο διάστημα υπήρχε το πήγαινε έλα στο Ηράκλειο, για να βρούμε σπίτι - όπως τά είχαμε πει - να το ετοιμάσουμε, να πάμε διάφορα πράγματα για να μπορέσει να μείνει ο μικρός......

    Δεν ανέβηκα στο χωριό να ψηφίσω γιατί οι μέρες δεν μου έβγαιναν, τα έξοδα θα ήταν πολλά με αεροπλάνο, οπότεπιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές του .... Ιανουαρίου θα πάω! (χεχεχεχε....)

    Όντως φέτος το καλοκαίρι στην Κρήτη ήταν περίεργο, γεγονός που το επιβεβαιώνουν οι παλιότεροι κατοικούντες εδώ.
    Κι εγώ για να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι στα 53 μου χρόνια τόσο ήπιο καλοκαίρι.
    Η μόνη περίοδος που είπαμε ότι μας .... ζέστανε αρκετά, ήταν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου που φυσικά καιγόταν και η υπόλοιπη Ελλάδα.
    Μακάρι ο χειμώνας να μην βγει όπως μου τον έδειξαν τα ημερομήνια εδώ κάτω.....

    Καλό ξημέρωμα φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή αρχή να κάνει το παιδί με τη σχολή.

      Με τις εκλογές φέτος αν κάποια κοπέλα έμεινε έγκυος πριν από αυτές του Γενάρη, έχει ήδη ψηφίσει 3 φορές πριν να γεννήσει!!!!!!!!

      Να είστε όλοι καλά κα ιχωρίς άλλα προβλήματα.

      Διαγραφή