Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Το σκηνικό είναι ίδιο και τα θύματα όλοι εμείς

Το σκηνικό είναι ίδιο και θύματα όλοι εμείς.
Ο σκηνοθέτης ίδιος και καλά κρυμμένος στην αφάνεια και τις σκιές. Το όνομα του δεν είναι γνωστό, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Οι σκηνές εδώ και χρόνια ίδιες και αλλάζουν μόνο οι πρωταγωνιστές.

Τις τελευταίες μέρες βιώνουμε την παραφροσύνη του ποδοσφαίρου και της αδικίας στους ημιτελικούς και τον τελικό. Της βίας στον χώρο του αθλητισμού που από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρό ή νεκρούς. Νωρίτερα είχαμε το σήριαλ της αποφυλάκισης ενός ημίτρελου απατεώνα πρώην υπουργού που κατέκλεψε την χώρα αλλά δεν επέστρεψε τίποτα πίσω. Και σήμερα είχαμε το σώου του Δένδια και του προέδρου της Βουλής που για ακόμη μία φορά εκμεταλλεύτηκαν τα κανάλια και οι ΑΡΔ για να δημιουργήσουν θόρυβο εναντίον της Χρυσής Αυγής(ένα θόρυβο που δεν έκαναν όταν ο Θ.Τζήμερος χτύπησε εκλεγμένο στέλεχος του ΚΚΕ πριν λίγες μέρες).

Αγαπητοί κύριοι, κυρίες και καλά παιδιά σας ταΐζουν σανό ακόμη μία φορά.
Υποσχέθηκε η συγκυβέρνηση το Τέταρτο Μνημόνιο με έμφαση ακόμη μία φορά στην φορολογία των πολιτών και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Αντί να συμμορφώσει το Δημόσιο και τις δομές του η Κυβέρνηση προτιμά τη δημιουργία κομματικού στρατού και απολαμβάνει την ανικανότητα του Κυρ.Μητσοτάκη να κάνει αντιπολίτευση επιπέδου. Κάνει προμήθειες σε τιμές που ζημιώνουν το κρατικό ταμείο αλλά κανείς δεν τους ελέγχει και αν τους ελέγχει δεν το λέει γιατί και η αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια έκανε το ίδιο. Εξάλλου όλοι αυτοί(πλην της Χρυσής Αυγής) μία παρέα είναι και ο καθένας έχει το ρόλο του και πάντα με τους κατάλληλους βοηθούς(βοθροκάναλα και ΑΡΔ).

Ας θυμηθούμε ποιος έκλεισε στη φυλακή Μπέο και τον μακαρίτη τον Ψωμιάδη και τι έχει κάνει...και το όνομα αυτού ΓΑΠ. Αυτός ήταν ο πρώτος που σαν καλός μαθητής της Αμερικανικής σχολής απέσπασε την προσοχή από το πρόβλημα με τη βοήθεια των βοθροκάναλων και των ΑΡΔ και έκανε την Ελλάδα μία χώρα σκλάβα των φίλων/αφεντικών του, έφερε τις αυτοκτονίες στην καθημερινότητα των Ελλήνων και έκανε «μόδα» τη μετανάστευση των επιστημόνων.

Για θυμηθείτε τι  έκαναν και οι επόμενοι; Πάντα σε κάθε μνημόνιο κάτι «κακό» είχε συμβεί και η κοινωνία είχε στρέψει αλλού την προσοχή της.

Σαν Παναθηναϊκός με ενόχλησε η αδικία στους δύο ημιτελικούς, ο τρόπος που κατακτήθηκε το  Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ αλλά και ο κακός σχεδιασμός του τελικού από πλευράς Πολιτείας και Αστυνομίας που επέτρεψε τη δημιουργία επεισοδίων. Σήμερα ο Η.Κασιδιάρης «πάτησε τη μπανανόφλουδα» και επιτέθηκε πρώτα λεκτικά στον Δένδια και μετά τον απώθησε. Ο Τύπος έπεσε να τον «φάει» ξεχνώντας άλλες εκφράσεις που έχουν ακουστεί από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, των Αν.Ελ. και του ΚΚΕ(εκείνοι όμως είναι καλοί συνεργάτες και παίρνουν και Κρατική επιδότηση και παίζουν ο καθένας το ρόλο του για αυτό και δεν δόθηκε έκταση στο συμβάν με τον Θ.Τζήμερο).

Έτσι λοιπόν έχει δεσμεύσει την προσοχή των μεγαλύτερων με την πολιτική, των οπαδών με το ποδόσφαιρο και τις αποφάσεις εντός γηπέδου και των υπολοίπων με το «φαινόμενο» survivor. Όλοι ξέρουν τον Ντάνο λες και είναι ο Λυγίζος και την εξέλιξη του reality καλύτερα από οτιδήποτε άλλο. Ναρκωτικό είναι και το πούλησαν πολύ έξυπνα εκεί στον ΣΚΑΙ. Κόψε-ράψε, στήσε-δημιούργησε και έχεις έτοιμο αυτό που εσύ θέλεις να δείξεις στον πεινασμένο να δει από την κλειδαρότρυπα τη ζωή του διπλανού του λαό.

Όλο τον κόσμο στο χέρι τους τον έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Οι λίγοι που βλέπουν ακόμη τι συμβαίνει είναι απελπιστικά μόνοι και όλοι οι άλλοι τους αντιμετωπίζουν σαν εξωγήινους.
Αντίο ζωή εκτός αν ... έρθει τελικά εκείνος ο πόλεμος που τόσο πολύ περιμένω τα τελευταία χρόνια.

2 σχόλια:

  1. καλημερα αδερφε μου..
    Πολυ σωστος σε ολα.Συμφωνω με ολα οσα γραφεις..
    Καλα για Ντανους κλπ καρτουν τι να σχολιασουμε?Ποσους Ντανους θες εσυ στην καθισια σου?
    Οσοι σε ξερουν,καταλαβαινουν το ερωτημα...
    Ειναι να γελαει κανεις με την ελληνικη κοινωνια..
    Τους σιχαθηκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ καλησπέρα(και πάλι με καθυστέρηση)
      Μακάρι ο Χ Ντάνος να ήταν το σωστό πρότυπο για τη νεολαία και να τον ακολουθούσαν όλοι. Αλλά δεν είναι.

      Σήμερα τα ορφανά μας έβαλαν ταφόπλακα.

      Διαγραφή