Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Αγρότες με δίκιο

Οι αγρότες εδώ και αρκετές μέρες διεκδικούν το αυτονόητο. Σε αυτόν τον αγώνα οι περισσότεροι έχουν δίκιο, αλλά όχι όλοι. Δεν ξεχνάμε πως πολλοί μεγααλοαγρότες βρέθηκαν με Πόρσε Καγιέν αφού οι επιδοτήσεις έγιναν "επένδυση". Βέβαια και μικρότεροι αγρότες προσπαθούσαν να κλέψουν την εφορία και τα ταμεία τους αλλά αυτό ήταν μέρος του γενικότερου κανόνα που ίσχυε(οι δημόσιοι υπάλληλοι σχολούσαν νωρίτερα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έκοβαν αποδείξεις, κλπ).

Οι εποχές όμως έχουν αλλάξει και πλέον με τους νόμους των τελευταίων Κυβερνήσεων όλοι οι Έλληνες έχουν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Όχι μόνο δεν μπορούν να σκεφτούν τι ίσχυε κατά το παρελθόν αλλά οι περισσότεροι έχουν ξοδέψει μεγάλο μέρος των αποταμιεύσεών τους(αν όχι όλες).

Έτσι με το νέο σχέδιο της "2η φορά αριστερά" κυβέρνησης αναγκάστηκαν να βγουν στους δρόμους πρώτα οι αγρότες. Προσωπικά διαφωνώ με αυτό τον τρόπο δράσης. Θέλεις να "πονέσει" η Κυβέρνηση; Κλείσε εφορίες, δημόσια ταμεία, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες. Όχι τους δρόμους. Μόνο αν χάσουν έσοδα θα πονέσουν, γιατί τώρα μόνο ο κόσμος βιώνει την ταλαιπωρία.

Σε αυτές λοιπόν τις κινητοποιήσεις οι παλιότεροι αγροτοσυνδικαΛΗΣΤΕΣ έχεις μείνει πιο πίσω για να μην προκαλούν. Στα μπλόκα όμως λένε την άποψή τους και προσπαθούν να την επιβάλουν. Έτσι λοιπόν στη συνάντηση που έγινε από αγρότες της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και αποφασίσανε τι θα πράξουν τώρα και στο άμεσο μέλλον ακούστηκε και η "υπόσχεση" από νεότερους μικροαγρότες..."Αν μας πουλήσετε, πρώτα εσάς θα .... και μετά τους βουλευτές.". Τότε ρώτησε ο γνωστός αγροτοσυνδικαΛΗΣΤΗΣ από τη Θεσσαλία "Τι εννοείς ρε ψηλέ;" και πήρε την απάντηση "Αυτό που καταλαβαίνεις.".

Αφού σοβαρεύτηκαν οι μικρότεροι αγρότες, ο αγώνας τους έχει ελπίδα. Αν λοιπόν τώρα οι υπόλοιποι Έλληνες τους γυρίσουν την πλάτη μετά που θα είναι οι επόμενοι στη λίστα δεν θα έχουν τη βοήθεια από αυτούς που άφησαν εκτεθειμένους στη λαιμαργία των δοσίλογων που κυβερνούν.

3 σχόλια:

  1. εγώ είδα πάλι το κκε να καπελώνει τις κινητοποιήσεις.Είδα τον μπούτα να έρχεται καβάλα στα 20 τρακτέρ που είχε συνεννοηθεί με τη κυβέρνηση ενώ οι υπόλοιποι στο Χαιδάρι να τρώνε το δακρυγόνο της αρκούδας.Είδα μέλη του Π.α.μ.ε να καπελώνουν με συνθήματα τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και αφού έγινε το πανηγυράκι ο μπούτας να δίνει εντολή για αποχώρηση.Το κκε το παραδέχομαι ότι έχει αγωνιστές αλλά σε αγαπάει μόνο αν είσαι με αυτό.Το μόνο που θέλει είναι να καπελώνει όλες τις εργατικές, αγροτικές κ.τ.λ αντιδράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα αδερφέ γνωρίζεις ποιος άκουσε πως θα είναι "πρώτοι αυτοί". Το ΚΚΕ είναι η βαλβίδα ασφαλείας του συστήματος, πριν σκάσει η κοινωνία κάνει μίαπ ορεία το ΠΑΜΕ και μία απεργία, λένε 5-10 μαλακίες και ο κόσμος ηρεμεί και οι Κυβερνλησεις συνεχίζουν την αφαίμαξη.

      Διαγραφή
    2. Ακριβως Μπιλαρε!Ετσι δουλευει το συστημα..Χρονια τωρα!
      Τις καλημερες μου και στους δυο σας!

      Διαγραφή