Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Χρόνια πολλά

Χριστούγεννα σήμερα και οι καμπάνες χτύπησαν στις 5 το πρωί. Κόσμος μαζεύτηκε στις εκκλησίες για να γιορτάσει τη γέννηση του Θεανθρώπου.
Genisis tou Kyriou, leptomereia eikonoa Panagias Pafsolypis, Moni Agias Triados Halkis
Σήμερα η Ελληνορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει ΤΟ θαύμα της γέννησης του Χριστού. Θαύματα γίνονται κάθε μέρα αλλά ΑΥΤΟ ΤΟ θαύμα έγινε μία φορά. Όταν πολλές φορές οι ίδιοι μας δεν χωράμε στα ρούχα μας, πόσο μάλλον στη μήτρα μιας γυναίκας τότε πόσο αδιανόητο είναι να χωρέσει ο ίδιος ο Θεός. Ο Θεός που ήρθε στον κόσμο ήρθε για να διδάαξει την αγάπη. Δεν ήρθε σαν ηγέτης. Δεν γεννήθηκε σε παλάτια. Δεν ήταν γιος επίγειου βασιλιά.

Ήρθε στον κόσμο σε μία σπηλιά και τον ζέσταιναν οικόσιτα ζώα. Ήρθε σαν γιος ξυλουργου. Ακόμη και με την γέννηση δίδαξε την ταπείνωση. Ο Παντοδύναμος δέχθηκε να γεννηθεί τόσο ταπεινά όσο κανένας άλλος. Αυτός που μπορούσε να κάνει τα πάντα και να έχει τα πάντα ήρθε στον κόσμο ως απλό βρέφος.

Χριστούγεννα σήμερα αδέρφια μου και εύχομαι σε όλους εσάς χρόνια πολλά. Χρόνια γεμάτα αγάπη. Χρόνια γεμάτα υγεία, ευτυχία και εργασία.

Χρόναι πολλά και σε όσους έχουν την ονομαστική εορτή τους σήμερα.

(είναι η περσινή ανάρτηση που όμως ταιριάζει απόλυτα και φέτος, δυστυχώς δεν βελτιώθηκαν οι καταστάσεις και οι συνθήκες αλλά χειροτέρεψαν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου