Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Panathηναϊκός - Ατρόμητος : Νύχτα αλήθειας(όχι μόνο για τους δύο)

Μετά το 0-0 της Τούμπας το παιχνίδι είχε πλέον ένα στόχο, να κλειδώσει από τώρα η πρόκριση στα προκριματικά του Ch.L. και αν η δικαιοσύνη ενεργήσει σωστά την απευθείας πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη. Έπρεπε απλά να νικήσουμε μία από τις πιο κομπλεξικές ομάδες της Σούπερ Λίγδας. Κάναμε το αυτονόητο αλλά το κέρδος δεν ήταν μόνο η νίκη και τα δύο πολύ όμορφα γκολ του Μπέργκ. Ήταν και όλα όσα είδαμε σήμερα.

Σήμερα ο Μπέργκ έκανε το 1-0 με μαγικό τρόπο. Χαίρεσαι να το βλέπεις αλλά δεν φτάνεις ποτέ σε κορεσμό και το βλέπεις ξανά και ξανά. Δεν είναι μόνο η εκτέλεση αλλά και η ενέργεια του Νίνη. Και εδώ είναι η πρώτη μεγάλη αλήθεια. Σήμερα ο Σωτηράκης μπήκε στο γήπεδο χωρίς παιχνίδια στα πόδια του, χωρίς την ψυχολογία στα ύψη αλλά έκανε ένα παιχνίδι που θύμισε τις παλιές καλές του εμφανίσεις. Και γιατί στέκομαι σε αυτό; Γιατί πολύ απλά αυτό το παιδί παίζει μπάλα όποτε θέλει. Το τόπι το γνωρίζει καλά αλλά το δείχνει μόνο όταν αυτός επιθυμεί. Στη ραδιοφωνική αναμετάδοση ειπώθηκε πως αυτό ο Νίνης έχει θέση στις κλήσεις της Εθνικής. Ίσως έχουν δίκιο. Ίσως γιατί ακόμη δεν έχει κάποιο συμβόλαιο που να τον εξασφαλίζει. Ίσως να παίζει και για το συμβόλαιο. Εγώ θα πρότεινα να του επεκτείνουν το ήδη υπάρχον συμβόλαιο(πληρωμή με το παιχνίδι) με την προσδοκία να συνεχίσει να παίζει έτσι. Που αλλού να πάει άλλωστε;

Ο Παναθηναϊκός(οι παίκτες) όποτε έχουν πάρει μέρος σε play off δίνουν σχεδόν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους(σχεδόν πάντα γιατί κάποιοι πέρσι πήραν λάθος αποφάσεις και πήγαμε στην Τούμπα για τουρισμό). Όλοι οι παίκτες θέλουν να βρεθούν να παίζουν στους ομίλους του Ch.L. και θα προσπαθήσουν για να το πετύχουν(είναι διαφορετικό με το αν θα μπορούν να εκπληρώσουν το στόχο τους). Σήμερα είδα μέχρι και τον Κουτρουμπή να είναι σχεδόν άψογος και λέω μέχρι και τον Κουτρουμπή γιατί αυτόν και τον Μπούρμπο(και όχι μόνο αυτούς τους δύο) δεν μπορώ να τους βλέπω με το Τριφύλλι στο στήθος. Έχω δει πολύ καλύτερους και νοσταλγώ το παρελθόν.

Ας μη σταθώ όμως μόνο στη δική μου αλήθεια αλλά ας πάω και σε μία άλλη όψη των play off. Σήμερα λένε οι ΑΡΔ πως ο Σαββίδης πήγε μέχρι τον πάγκο του ΠΑΟΚ, αλλά δεν μας λένε τι είπε. Τι πραγματικά είπε. Έχει από την προηγούμενη βδομάδα, πριν τον τελικό του Σαββάτου, που πολλοί ώριμοι οπαδοί του ΠΑΟΚ σκεφτόντουσαν πως θα ήταν καλύτερη η δεύτερη θέση σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα και η απευθείας είσοδος στους ομίλους του E.L.  παρά τα προκριματικά του Ch.L.. Έτσι ο νέος τους προπονητής θα είχε χρόνο να φτιάξει την ομάδα της νέας περιόδου με στόχο το πρωτάθλημα και μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Κάνουν λάθος; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Αν ο ανακριτής αποδώσει κατηγορίες στον χοντρό τότε με εφαρμογή των νόμων οι gay χάνουν το πρωτάθλημα και τους ομίλους και πέφτουν κατηγορίες. Τότε ο δεύτερος του μίνι πρωταθλήματος ΠΑΟΚ ίσως βρεθεί χωρίς να το θέλει στα προκριματικά στη θέση του Παναθηναϊκού και ο Παναθηναϊκός στους ομίλους. 

Σήμερα οι "δημοσιογράφοι" της Θεσσαλονίκης "κατηγορούσαν" τον Αστέρα για τον τρόπο παιχνιδιού του, όμως ο Αστέρας πήρε εκτός έδρας βαθμό από τον ΠΑΟΚ και τον έχει εντός στο τελευταίο παιχνίδι. Στα επόμενα δύο αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο και εκεί ίσως βρεθεί πάνω από τον ΠΑΟΚ. Πως; Αν ο Παναθηναϊκός κάνει στον ΠΑΟΚ ότι και στον πρωτάθλημα τότε ο Αστέρας μπορεί την δεύτερη θέση.

Αν θυμάμαι καλά ο χοντρός πάει στον ανακριτή την 6η Ιουνίου και την 7η έχουμε τους τελευταίους αγώνες των play off, άρα πολύ δύσκολα να γνωρίζει η κάθε ομάδα τη θέση θέλει να έχει και να ορίσει την τύχη των αγώνων. Θεωρώ πως η ομάδα μας θα είναι πρώτη και με διαφορά και θα πάει άνετη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, σε αντίθεση με το παιχνίδι της Τρίπολης που θα πέφτουν κορμιά. Ας μη γράφω όμως άλλα σενάρια γιατί αν ο ΠΑΟΚ πάρει μόνο 1 βαθμό στα επόμενα δύο παιχνίδια και οι Αστέρας και Ατρόμητος από 3 τότε ίσως στα τελευταία δύο παιχνίδια θα δούμε μεγάλες ανατροπές.

8 σχόλια:

  1. καλημερα αδελφε..
    παει πισω το θεμα γιατι ο Μαρινακης θα παει αργοτερα στον ανακριτη..
    καθυστερει η υποθεση κ μαλλον θα εχουμε...ξανα γκει και στο επομενο πρωταθλημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα αδερφέ μου
      Δυστυχώς το διάβασα και εγώ για την αναβολή της παρουσίας του στον ανακριτή. Ας αρχίσει η χρονιά, αλλά όχι η Ευρώπη, και ας τιμωρηθεί μετά. Θα γελάσω πιο πολύ, το ελπίζω.

      Διαγραφή
  2. Ο πραγματικός πρωταθλητής για φέτος έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον ατρόμητο και στον αρετόπουλο.Η ομάδα δείχνει ότι όταν έχει κίνητρο μπορεί να αποδώσει.Βέβαια εδώ παίζει ρόλο μέχρι που θα την αφήσουν και τα κοράκια.
    Ακούω από χθες δημοσιογράφους να λένε ότι ίσως τελικά η πρώτη θέση να μην είναι και τόσο καλή γιατί θα ξεκινήσεις από νωρίς και άλλα τέτοια.Οι ίδιοι είναι που πέρσι που αποκλειστήκαμε από τα προκριματικά κράζανε.Στην τελική δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναικός να κάτσει να χάνει;Εγώ βλέπω πως πάμε να χτυπήσουμε την πρόκριση στους ομίλους.Αν έρθει και ο Εσιέν και μπορεί να παίξει όπως ξέρει τότε ναι έχουμε αρκετές πιθανότητες.
    Ο Σαββίδης πάντως ΒΤΚ ήθελε να βγει πρώτος.Διαφορετικά θα συμφωνούσε με εμάς να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της λίγδας.
    Πάντως ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα.Όλα θα κριθούν στα παιχνίδια με μπαοκ.Αν μας κερδίσουν στην Τούμπα εύκολα έρχονται λεωφόρο κάνουν και το ματς μπουρδέλο και παίρνουν και αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ θα στα γράψω μπερδεμένα όπως τα ιεραρχώ στο κεφάλι μου.
      Μπάλα παίζουμε κυρίως όταν το θέλουμε. Μετά από το ματς με τον γαύρο δεν "θέλανε" να παίξουν και δεν έπαιξαν. Εγώ αυτό το έχω σχεδόν δεδομένο. Βρώνικη διοίκηση, βρώμικοι οπαδοί και βρώμικοι παίκτες(όχι όλοι).
      Μην ακούς ή μην διαβάζεις ΑΡΔ. Αυτοί έφερναν τον Σισέ και άλλα πολλά. Ότι και να γίνει αυτοί θα γράψουν πως το έλεγαν. Εγώ θέλω πάντα να νικαει η ομάδα, ανεξαρτήτως αντιπάλου(εκτός αν η ήττα βοηθά αντίπαλο των gay).
      Αν έρθει ο Εσιέν περισσότερο κακό θα κάνει. Δημιουργεί ανισότητες και προβλήματα στην ομάδα. Ειδικά αν ο παίκτης δεν είναι απόλυητα καλά στη υγεία του και δεν βοηθήσει ανάλογα με το ποσό που θα πάρει.
      Ο Σαββίδης καλά έκανε και δεν συμπορεύτηκε με τον κωλόγαυρο που δηλώνει Παναθηναϊκός. Πάντως δεν ξέρω τι πραγματικά θέλει ο Ιβάν από αυτή τη διαδικασία των play off. Ο ΠΑΟΚ όμως από εμάς μπορεί να πάρει μέχρι και 1 βαθμό και αυτόν στην Τούμπα. Ακόμη και εμείς να μαζευτούμε με το τριφύλλι στο στήθος τους έχουμε εύκολα, αρκεί να έχουμε γρήγορους μεσοεπιθετικούς και φορ γιατί η άμυνα του ΠΑΟΚ είναι πιο αργή από την καθυστέρηση.

      Διαγραφή
    2. μπορεί να ισχύει και αυτό ΒΤΚ αλλά δεν είχαν και κίνητρο.Ναι εντάξει παίζουν στον Παναθηναικό και πρέπει να κερδίζουν συνέχεια αλλά τώρα σκέψου πως θα ένιωθαν.
      Κέρδισαν πανάξια τους gay και τους αφαιρούν τους βαθμούς της νίκης.Τι να πας να παίξεις μετά.Όταν εξάλλου και η όποια Ευρώπη θα κριθεί στα play off.
      Ο Εσιέν ας έρθει και βλέπουμε(αν έρθει φυσικά) αν είναι προβληματικός και δεν μπορεί να παίξει.Μη ξεχνάς ότι τα ίδια έλεγαν και για Σισέ.Τώρα για τις ανισότητες δεν το νομίζω.Εξάλλου δεν υπάρχουν και οι συνθήκες για τη δημιουργία ανισοτήτων.Άντε να τρώει διπλή μερίδα από τον Χουχούμη χαχαχαχα

      Διαγραφή
    3. Αντιμετωπίζω διαφορετικά το θέμα της αντίδρασης στην απώλεια των βαθμών από τη νίκη κόντρα στους gay.
      Αδερφέ σε άλλη ηλικία ήρθε ο Σισέ. Είχε ακόμη μπροστά του κάποια χρόνια και δεν ήταν για σύνταξη. Αν θα του δώσουν όσα λένε τότε στον Μπεργκ τι θα πρέπει να δώσουν; Θεωρώ πως δεν θα έρθει γιατί με τγο ταμείο να είναι πάλι μείον που θα βρει τα χρήματα για τον Εσιέν!!! Αν είναι όμως για μία ακόμη μερίδα από ότι τρώει ο Χουχούμης τότε να τον πάρουμε!!!

      Διαγραφή
    4. Με το φτωχό μου το μυαλό, δυο σενάρια έχω φτιάξει για τον ερχομό του Εσσιέν.
      Το πρώτο λέει ότι η PUMA, σαν νέος χορηγός θα καλύψει μέρος ή όλο το ποσό της μεταγραφής αυτής.
      Μου κάθεται σαν μια λογική εξήγηση, δεδομένου ότι η εταιρία προσδοκά σε κάποια κέρδη που θα προέλθουν από την πώληση αθλητικού υλικού, αλλά και τυχόν συμφωνίες με άλλες διαφημιστικές εταιρίες.

      Το δεύτερο, πιστεύω ότι έχει να κάνει με τις εκλογές στην ΠΣ τον Νοέμβρη αν δεν κάνω λάθος, και την καούρα που έχει το καραφλό τενεκεδάκι να παραμείνει αγκιστρωμένος στην καρέκλα.
      Δεν είναι τόσο χαζός, όσο δείχνει προς τα έξω, να έχει φάει όλη τη λέζα τόσο καιρό που "πηδάει" την ψυχολογία μας και την ομάδα, και να τα παρατήσει τώρα που δείχνει - όσο δείχνει τέλος πάντων - να εξομαλύνεται κάπως η κατάσταση στην ομάδα, και με τα δεδομένα πακέτα από την πιθανή είσοδο στο τσου-λου, που όπως φαίνεται μάλλον θα το καταφέρει μετά από πολλά χρόνια.
      Ακόμα και στους ομίλους του europa να μπει, σίγουρα πορεία σαν την περυσινή δεν γίνεται να κάνει η ομάδα.

      Οπότε είναι πολλά τα λεφτά, εν μέσω μάλιστα κακής οικονομικής κρίσης, και δεν ξέρουμε τι παιχνίδια μπορούν να παίζονται.....

      Άποψή μου είναι ότι ο μαυρούκος μάλλον θα μας την κάνει την χάρη.....

      Διαγραφή
    5. Στέκουν και τα δύο σενάρια που γράφεις αν και εγώ εύχομαι να έρθει κάποιος σε καλύτερη κατάσταση και σε καλύτερη ηλικία. Ακόμη και ταλέντο που όμως να έχει στόχο να παίξει σε υψηλό επίπεδο.
      Με προβληματίζει πως οι ίδιοι παίκτες προτείνονται και σε εμάς και στους gay.

      Διαγραφή