Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Αρχή ήμισυ παντός. Πλάτων

Η αρχή έγινε.
Μπορεί να μην έχει πάρει άδεια από την ΕΕΑ, μπορεί εγώ να μην τον εμπιστεύομαι(δικαίωμά μου είναι) αλλά η αλήθεια να λέγεται. Ο κ.Αλαφούζος ευθύνεται για την αδειοδότηση της ΠΑΕ από την ΕΠΟ. Και του αξίζει τουλάχιστον ένα «Ευχαριστώ» καθώς οι Α-μέτοχοι σφυράν αδιάφοροι και χρήματα δεν βάζουν.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Και τώρα τι;

Δεν θα καθίσω να ασχοληθώ με όσους έβριζαν και απειλούσαν κάθε Παναθηναϊκό που δεν ήταν μαζί τους. Σε όποιον έδειχνε σεβασμό σε ανθρώπους που δεν χρέωσαν την ομάδα και δεν την οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού.

Και τώρα τι;

Η Πόλις Εάλω


"...Η Ρωμανία πέρασεν, Η Ρωμανία πόρθεν,
Η Ρωμανία κι αν πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο..."


Η Πόλη έπεσε την Τρίτη 29 Μαΐου 1453.

Αποφράδα ημέρα. Και φέτος πάλι Τρίτη είναι η 29η Μαΐου, 559 χρόνια μετά. 559 χρόνια σκλαβιάς για Κωνσταντινούπολη. Η θυσία του Παλαιολόγου τείνει να ξεχαστεί, μαζί της και η ανδρεία των λίγων Ελλήνων και ακόμη λιγότερων ξένων(5000 Έλληνες και 2000 Ενετοί και Γενουάτες) που υπερασπίστηκαν την Βασιλεύουσα με όση δύναμη είχαν.

Η Πόλη δεν έπεφτε πρώτη φορά, αλλά αυτή ήταν η τελευταία. Αλώθηκε από Σταυροφόρους, δυτικούς λόγω του πλούτου και της κομβικής της θέσης, στο δρόμο για την Παλαιστίνη. Αυτή την φορά όμως ήταν το ορόσημο της εγκαθίδρυσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οι Οθωμανοί είχαν φτάσει πλέον στην Ευρώπη.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Κάποιος να τους μιλήσει.

Κάποιοι δεν νοιώθουν που βρίσκονται.
Κάποιοι δεν ξέρουν τι σημαίνει να φοράς την πράσινη φανέλα. Αυτή που πάνω από το τριφύλλι έχει ολόκληρο ουρανό από τις Ευρωλίγκες.
Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει ανήκεις σε αυτή την ομάδα.
Κάποιοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δώσουν ψυχή στο παρκέ.
Κάποιοι ανάγκασαν τον Ομπράντοβιτς να μην δώσει οδηγίες για κάποιο διάστημα και να στηριχθεί στις παλιοσειρές.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Λίγη ντροπή ρε, λίγη.

«Πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο που είχε άψογη συμπεριφορά, δείχνοντας πρωτοφανή ωριμότητα και συνέβαλε τα μέγιστα, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.» Παύλος Γιαννακόπουλος

Ο άνθρωπος που έκανε πράξη τα όνειρα του κάθε πράσινου οπαδού και δημιούργησε σύμπλεγμα κατωτερότητας ακόμη και στους προέδρους των γαύρων. Ο άνθρωπος που έχτισε με τον Ζοτς την μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, αυτός ο άνθρωπος ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να κάνει αυτή την δήλωση.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Αυτοί ήθελαν, αλλά εμείς δεν...

Γκρίζοι λύκοι, ανθέλληνες «γείτονες» εθνικιστές και παραδόπιστοι Έλληνες(φραγκοφονούληδες) ήθελαν πολύ να ΚΛΕΨΟΥΝ τη νίκη στο ΟΑΚΑ από την ομάδα του Ζοτς. Σπάνια σχολιάζω στις νίκες της ομάδας εκτός αν έχουν έρθει με πολύ άγχος απέναντι σε κατώτερο αντίπαλο. Η σημερινή νίκη όμως έχει μοναδικά χαρακτηριστικά. Ο εξάστερος κόντρα στους γαύρους αντιμετωπίστηκε λες και ήταν ομάδα της Α2.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ή αλλιώς Η ΛΥΣΗ Ι.ΜΕΤΑΞΑ


Κάποιοι τον αποκαλούν δικτάτορα, άλλοι εθνάρχη. Σε αυτό το κείμενο δεν θα είμαι αυτός που θα αποσαφηνίσει τι από τα δύο υπήρξε ο Ιωάννης Μεταξάς και για αυτό τον λόγο θα τον αναφέρω σαν Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Στους σύγχρονους έλληνες ο Ι.Μεταξάς είναι γνωστός για το περίφημο όχι στους Ιταλούς εκείνον τον μακρινό Οκτώβρη. Σίγουρα αυτή η πολιτική του επιλογή είναι η πιο γνωστή αλλά η μεγαλύτερη επιτυχία του Κυβερνήτη ήταν η αποδέσμευση της Ελλάδας από τα επαχθή δάνεια Βελγικής  τράπεζας. Το 1936 ο Κυβερνήτης Ι.Μεταξάς αρνήθηκε να εξυπηρετήσει δάνειο που είχε συνάψει με την Βελγική Τράπεζα «Societe Commerciale de Belgique». Η Βελγική  κυβέρνηση έσπευσε να βοηθήσει την Βελγική Τράπεζα και προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς Δικαίου που είχε ιδρυθεί από την Κοινωνία των Εθνών (ο τωρινός ΟΗΕ). Η Κυβέρνηση του Βελγίου κατηγορούσε την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις(αφού δεν πλήρωνε τα οφειλόμενα από τα δάνεια στην τράπεζα). Η Ελληνική κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξάαπάντησε με υπόμνημα στο οποίο ανέφερε:

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η πρώτη φορά

Κατ' αρχήν να ζητήσω συγνώμη για τις όποιες ατέλειες(που είναι πολλές) στο blog. Μικρός είμαι θα μάθω. Κάποιοι με γνωρίζουν από το mypanathinaikos ως BTK και εδώ θα συνεχίσω να υπογράφω έτσι. Δεν γράφω για να γίνω αρεστός στους πολλούς αλλά γράφω γιατί το γουστάρω και το κάνω όποτε το θεωρώ σκόπιμο. Αν δεν έχω να γράψω κάτι δεν θα το κάνω απλά για την ανάρτηση. Δεν με ενοχλούν οι αντίθετες απόψεις αλλά δεν ανέχομαι την βλακεία και τη χρήση ύβρεων(όχι μόνο στο άτομό μου αλλά και σε όποιον σχολιάσει κάτι και δεν αρέσει σε άλλους).
Μην κάνει κανείς τον κόπο να απειλήσει. Είμαι γέννημα θρέμμα δυτικής Θεσσαλονίκης και με τιμά που οι περισσότεροι στην περιοχή μου με γνωρίζουν λόγω των οπαδικών μου προτιμήσεων. Μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα σε μια περιοχή που είναι ασπρόμαυρη τουλάχιστον κατά το 90%, στο ίντερνετ δεν θα μπορούσα;

Πολλά ευχαριστώ στον Laplace, αδερφέ θα σε ξαναενοχλήσω λογικά καθώς τώρα ξεκινώ, και στα υπόλοιπα αδέρφια από το mypanathinaikos. 
Δήμητρα σ' ευχαριστώ που μου έβαλες το φιτίλι πριν 3 χρόνια.
Πάνο σ' ευχαριστώ που το άναψες.